lod

Piloten - Yogainstruktören

Möt instruktören själv

Stefan

Hjulfors

Stefan har sin bostad i göteborg
men fördelar sitt arbete mellan stockholm och göteborg

Stefan Hjulfors har sysslat med yoga sedan tonårstiden, men sedan 2000 har yogan haft ett större fokus. Stefan är också IT-nörd och har arbetat mer än 20 år i branschen. Han jobbar numera som IT arkitekt (konsult). 2005 blev Stefan friställd från sin dåvarande anställning. Det blev det startskott han behövde för att träna yoga på heltid och utbilda sig som instruktör.

Stefan började tidigt med Ashtanga yoga, (mycket prestationsinriktad). Han har också jobbat med Power Yoga, (mycket fysisk krävande, nästan som ett "träningspass"). Han använder fortfarande en hel del isometriska övningar, där man lägger en extra fysisk energi i statisk spänning. Dessa energitillstånd och aktivering av muskelstrukturer används också ofta i Anusara yoga.

Stefan är utbildad instruktör av Moventus (Magnus Ringberg och Anna Paringer). Han har kontinuerligt fördjupat sig och utbilda sig vidare inom yoga. Det är många olika inriktningar inom yogan som har inspirerat Stefan och nu ligger till grund för den yoga som han instruerar; Anusara, Ashtanga, Vinyasa, Virya, Bikram och inte minst Jonathan Monks yoga.

Foto: Sharell Cook

Det är vanligt bland yogainstruktörer att blanda in hinduiska religiösa perspektiv. För Stefan är det istället den kristna tron och dess livssyn som ligger till grund för hans yoga.

Stefan verkar i Stockholm och Göteborg, där han också har sin bas.

livsbejakande
kärlek

Livsbejakande yoga för vanliga dödliga

yogalogo
Stefan Hjulfors